Lillkapsa-vorstivormFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
19. september 2016, 03:17

Lillkapsa-vorstivorm

Maitsekaid toorvorste on imelihtne vormiroas ära kasutada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
35 minutit + 20–25 minutit ahjus

Koostisosad
800 g Lillkapsas
1 spl Õli
200 g Kana-toorvorstid
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
2 tk Tüümianivars
800 g Tomatid
1.5 dl Riivsai
1 dl Riivitud parmesan
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri vorm õliga. Tükelda lillkapsas õisikuteks, keeda soolakas vees 2–3 minutit, nõruta ja kalla üle
külma veega.
2. Pressi vorsti sisu sooltest välja. Kuumuta pannil õli, lisa vorstisisu ja haki pannilabidaga võimalikult peeneks. Prae 8–10 minutiga küpseks. Alanda kuumust, lisa hakitud sibul, küüslauk ja tüümian ning hauta 5–6 minutit.
3. Haki tomatid ja lisa pannile. Sega läbi ja kuumuta veel 5 minutit. Maitsesta piprasoolaga, kui vaja.
4. Sega vorstisegu lillkapsaga ja tõsta ühtlaselt õliga määritud ahjuvormi. Sega riivsai juustuga ja raputa vormile. Küpseta 20–25 minutit, kuni vorm on kuldpruun.