Gluteenivabad retseptid

Kartuli-kõrvitsa-seenevorm 

Pille Enden, 19. september 2016, 05:07
Kartuli-kõrvitsa-seenevormFoto: Jaan Heinmaa
Sügis on seeneaeg, veel oktoobriski võib metsast leida kukeseeni või lehterkukeseeni, mida roale lisada, kuid ka šampinjonid sobivad vormi sama hästi.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 45–50 minutit ahjus

Koostisosad
600 g Kartulid
300 g Kõrvits
4 tk Roheline sibulavars
200 g Peekon
2 spl Õli
300 g Värsked metsaseened või šampinjonid
4 tk Muna
3 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
100 g Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Koori kartulid ja kõrvits, riivi jämeda riiviga või lõika hästi õhukesteks viiludeks. Haki sibul. Viiluta peekon õhukeselt ja prae koos sibulaga 1 sl õlis läbi.
2. Puhasta ja tükelda seened, prae ülejäänud õlis läbi. Klopi munad lahti, sega piima ja koorega, maitsesta soola ja pipraga.
3. Kuumuta ahi 180 kraadini. Lao kartulid ja kõrvits peekoni, sibula ja seentega kihiti vormi. Vala peale muna-kooresegu ja raputa peale juust. Küpseta 45–50 minutit, kuni vorm on pealt kuldpruun.