Kiudainerikkad toidud

Pirni ja punase sibula vorm 

Pille Enden, 19. september 2016, 03:29
Pirni ja punase sibula vormFoto: Jaan Heinmaa
Paku pikantset vormi soojaks salatiks. Sobib ka nii liha- kui linnuprae juurde, aga ka grillvorstidega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Suur punane sibul
6 tk Pirn
3 spl Oliiviõli
1 spl Hakitud tüümian
1 dl Riivitud parmesan
Sool
Must pipar
4 viil Mitmevilja röstsai

Valmistamine
1. Koori sibulad ja lõika 6–8 sektoriks. Täida kauss veega, lisa jääkuubikud ja pane sektorid 20–30 minutiks jäävette.
2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja poolita pirnid, eemalda südamikud. Lõika iga poolik kuueks viiluks. Nõruta sibulad hoolikalt ja pane ahjuvormi. Lisa pirnid, 1 sl õli ja tüümian, maitsesta soola ja pipraga.
3. Sega ained läbi, kata vorm fooliumiga ja küpseta 30 minutit.
4. Lõika saiaviilud väikesteks kuubikuteks, sega riivjuustuga. Nirista peale 2 sl õli ja sega läbi. Puista saia-juustusegu vormile ja küpseta veel 20–25 minutit, kuni sai on krõbe ja kuldpruun.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee