Tatravorm Aasia VürtsitarFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
12. september 2016, 03:37

Tatravorm Aasia Vürtsitar

Aasiapärane ürtide ja toortatraga vormiroog rikastab igat peolauda ja pakub vaheldust õhtusöögimenüüs. Vormi võib valmistada ka taimetoiduna, st mitte kasutada muna, hakkliha ja juustu, kuid siis tuleks tatrapudru ja puljongi kogust kahekordistada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
60-70 minutit

Koostisosad
2 dl Toortatrapuder või leotatud toortatar
250 g Veise- või kalkunihakkliha
100 g Riivitud juust
1 tk Sibul
2 dl Köögiviljapuljong
1 tk Suur porgand
2 tk Muna
3 spl Oliiviõli
0.5 tk Tšillipiprakaun
2 tk Küüslauguküüs
0.25 tl Purustatud meresool
1 tl Maitseained (kardemon, muskaatpähkel, must pipar, kaneel, kurkum)
2 tk Loorberileht
2 tk Nelgitera

Valmistamine
1. Kõigepealt keeda toortatrapuder.
2. Haki sibul ja küüslauguküüned ning hauta 1 sl oliiviõlis klaasjaks.
3. Riivi või viiluta porgand peenelt.
4. Lisa hakklihale munad, hakitud tšillipipar, meresool ja maitseainesegu ning sega läbi.
5. Pane ahjuvormi küpsetuspaber ja määri vormi põhi 2 sl oliiviõliga. Lao kõik koostisained kihiti vormi. Jaga toortatrapuder ja kõik muu nii, et saaksid laduda 2‒3 kihti. Esimeseks kihiks pane toortatrapuder, seejärel riivitud või viilutatud porgand, hakklihasegu, hautatud sibul ja küüslauk, 1 nelgitera ja 1 loorberileht. Kata riivitud juustuga ja vala peale osa puljongist. Tee samamoodi järgmised kihid.
6. Viimast kihti tehes ära pane riivjuustu kõige peale, vaid näiteks hakkliha alla. Kõige peale aseta õhukesed porgandiviilud, mis jäävad oma värviga vormirooga kaunistama. Küpseta 200 kraadi juures keskmisel siinil 35-40 minutit.