Gluteenivabad retseptid

Toortatramüsli 

Lia Virkus, 12. september 2016, 03:17
ToortatramüsliFoto: Jaan Heinmaa
Tervislik päeva algus maitsestamata jogurti ja marjadega!

Kogus: kahele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + öö tatra leotamiseks + 30 minutit jahtumiseks

Koostisosad
3 dl Toortatar
100 g Mandlid või India pähklid
0.25 tl Jahvatatud kardemon
2 tl Kaneel
1 spl Mesi või vahtrasiirup
0.5 dl Külmpress-oliiviõli
1 dl Kanepiseemned
6 tk Datlid
1 dl Rosinad
Kookoslaastud
Serveerimiseks Kreeka jogurt ja värsked marjad

Valmistamine
1. Leota tatart üle öö vees. Hommikul loputa ja nõruta.
2. Kuumuta ahi 150 kraadini.
3. Haki pähklid või mandlid noaga ning sega tatra, kaneeli ja kardemoniga. Sega juurde õli ning vahtrasiirup või mesi.
4. Rösti müslit ahjus umbes 20 minutit.
5. Lisa (kooritud või koorimata) kanepiseemned, rosinad, kookoslaastud ja tükeldatud datlid.
6. Lase müslil jahtuda ja pane siis kaanega purki.
7. Säilita toatemperatuuril või külmas.
8. Serveeri Kreeka jogurti ja värskete marjadega.
HEA TEADA!
Kõige tervislikum on idandatud või leotatud tatart kuivatis maksimaalselt 45 kraadi juures kuivatada ja seejärel segada teiste koostisainetega.