Hartšo. Aga mitte riisi, vaid kinoaga
Koostisosad
300 g Lambaliha
1.2 l Vesi
75 g Kinoa
Sool
Must pipar
6 tk Koriandriseemne tera
3 tk Loorberileht
Õli
2 tk Hakitud sibul
1 tl Nisujahu
50 g Hakitud Kreeka pähklid
2 spl Tomatipasta
2 spl Gruusia adžika
1 spl Hmeli-suneli maitseainesegu
50 g Kuivatatud ploomid
2 tk Küüslauguküüs
Värske koriander
Soovi korral till ja/või petersell
Valmistamine
1. Tükelda liha, pane potti, vala peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Eemalda tekkiv vaht. Keeda tasasel tulel 2 tundi.
2. Lisa kinoa, sool, pipar, koriandriseemned ja loorberilehed. Keeda veel 10–15 minutit.
3. Samal ajal kuumuta hakitud sibul pannil väheses õlis läbipaistvaks. Sega juurde jahu ning kuumuta läbi. Lisa sibul koos Kreeka pähklitega supi sisse ning keeda mõni minut. Lisa tomatipasta, adžika, hmeli-suneli ja kuivatatud ploomid ning keeda veel 5 minutit.
4. Lõpuks lisa pressitud küüslauk ja hakitud maitseroheline. Tõsta pott tulelt ja lase kaane all lihtsalt 10 minutit seista. Vajaduse korral lisa soola ja pipart.
Kommentaarid (0)