Gluteenivabad retseptid

Juurviljasupp apelsini ja laimiga 

Pille Enden, 19. september 2016, 03:13
Juurviljasupp apelsini ja laimiga
Kerget suppi saab kerge südamega süüa ka enne rannahooaega. Soovi korral võib siia lisada muidki juurvilju ja kas või kartulit.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Porgand
300 g Bataat
300 g Juurseller
200 g Pastinaak
2 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Õli
2 l Köögiviljapuljong
1 spl Tomatipüree
1 tl Kuivatatud pune
1 spl Palsamiäädikas
1 tk Värskelt pressitud pelsini mahl ja riivitud koor
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Must pipar
Serveerimiseks hakitud petersell

Valmistamine

1. Koori juurviljad ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibulad. Purusta küüslauguküüs.


2. Kuumuta kastruli põhjas õli, pane köögiviljad potti ja kuumuta 2–3 minutit. Lisa tomatipüree ja puljong ning kuumuta keemiseni. Lisa kuivatatud pune, alanda kuumust ja hauta 20–25 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.


TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee