Kana India pähklitegaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
19. september 2016, 04:58

Kana India pähklitega

Üsna lihtne ja samas väga maitsev kanaroog, mille kastmes on ka seened, paprika ja India pähklid. Seente puhul võib lähtuda sellest, mida saada õnnestub, seega võib Hiina seened asendada mõne muu seeneliigiga. Paprika puhul võib kasutada ka erivärvilisi paprikaid ning India pähklite asemel proovida mõnikord kasutada näiteks maapähkleid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
15 minutit + 20 minutit marineerimiseks

Koostisosad
2 tk Suurem broileririnnafilee
5 tk Kuivatatud Hiina must seen ehk värske shiitake-seen või kuivatatud puukõrva seen (wood ear fungus)
2 spl Maapähkliõli
2 cm Õhukeseks viilutatud värske ingver
2 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Tükeldatud punane paprika
Hakitud roheline sibul
1 peotäis Röstitud India pähklid
1 spl Sojakaste, gluteenivaba
MARINAAD
1 spl Shaoxingi riisivein
1 tl Suhkur
1 spl Tärklis
0.5 tl Sool
2 spl Sojakaste, gluteenivaba

Valmistamine
1. Alusta marinaadist. Sega omavahel 2 sl sojakastet, Shaoxingi riisivein, suhkur, tärklis ja sool. Tükelda kanafilee ning aseta marinaadi vähemalt 20 minutiks.
2. Leota kuivatatud seeni vähemalt 20 minutit külmas vees. Tõsta siis veest välja, pigista ära üleliigne vedelik ning tükelda. Hoia seente leotamise vedelik alles. Kui kasutad värskeid seeni, tükelda need ning varu lisaks 2 sl kanapuljongit.
3. Kuumuta vokkpann, kalla sinna pool õlikogusest ning voki ingverit kiirelt, kuni see on läbipaistev. Lisa kanatükid ning voki need poolküpseks. Kalla kana ja ingver pannilt ära kõrvale ning pühi pann puhtaks.
4. Aseta sama pann uuesti tulele, kuumuta teine osa õlist ning prae kiirelt küüslauk läbi. Pane juurde seened ja paprika ning voki umbes minuti jagu. Lisa pannile 2 sl seente leotusvedelikku. Kui kasutasid värskeid seeni, siis lisa puljongit. Lase vedelikul aurustuda ning aseta pannile eelnevalt kiirelt läbi praetud kanatükid ingveriga. Kalla juurde 1 sl sojakastet ja pähklid ning voki, kuni kana on läbiküpsenud. See läheb hästi kiiresti. Väldi üleküpsetamist, kui tahad hästi mahlast tulemust. Puista juurde ka hakitud rohelist sibulat. Serveeri aurutatud basmatiriisiga.