GazpachoFoto: Triin Raa
Gluteenivabad retseptid
12. september 2016, 03:04

Gazpacho

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit + 1 tund seismiseks + 1 tund külmkapis

Koostisosad
1 tk Küüslauguküüs
0.5 tk Punane sibul
0.5 tl Suhkur
0.5 tl Tšillihelbed
250 g Tomatid
0.5 tk Pikk kurk
0.5 tk Roheline paprika
0.5 tk Sellerivars
Punase veini äädikas
1 peotäis Hakitud petersell
Sool
Värskelt hakitud must pipar
Oliiviõli

Valmistamine
1. Viiluta küüslauk ja haki sibul. Tõsta kaussi, lisa suhkur ja tšillihelbed, kata külma veega ning jäta 1 tunniks seisma. Lõika tomatitel südamik välja, tõsta tomatid eraldi kaussi, kata keeva veega ja lase 30 minutit seista.
2. Seejärel vala tomatitelt vesi, koori need, lõika väikesteks kuubikuteks ja tõsta suurde kaussi. Lõika ka kurk, sellerivars ja paprika väikesteks kuubikuteks ning lisa tomatitele.
3. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa 200 ml külma vett. Seejärel nõruta sibula- ja küüslauguviilud, lisa need tomatisegule ja tõsta kauss 1 tunniks külmkappi.
4. Külmast välja võttes lisa gazpacho’le maitse järgi punase veini äädikat, oliiviõli ja hakitud ürte ning serveeri.