Veiseliha-porgandihautis
Veiseliha retseptid
12. september 2016, 04:42

Veiseliha-porgandihautis tumeda õllega

Pikalt haududes muutub liha nii pehmeks, et lausa sulab suus. Maitseküllane porter annab roale oma mõnusa nüansi. Paku koos kartuli-pastinaagipüreega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 2 tundi ahjus

Koostisosad
2 spl Õli
800 g Veiseliha (näiteks välisfilee)
1 tk Sibul
8 tk Keskmine porgand
2 spl Nisujahu
5 dl Tume õlu (näiteks porter)
Sool
Must pipar
Suhkur
3 tk Loorberileht
Tüümianioks
Must pipar
PASTINAAGI-KARTULIPÜREE
800 g Kartulid
3 tk Pastinaak
1 spl Või
4 spl Rõõsk koor 35%
Sool

Valmistamine
1. Lõika veiseliha kuubikuteks.
2. Koori sibul ja porgandid. Haki sibul jämedalt ja lõika porgandid juppideks.
3. Kuumuta potis õli ja pruunista selles liha mitmes jaos. Tõsta lihakuubikud kõrvale.
4. Nüüd pruunista poti põhjas sibul ja porgandid. Raputa peale jahu ja kuumuta läbi. Pane liha potti tagasi ja sega hästi läbi. Vala juurde õlu ning maitsesta toit soola, pipra ja suhkruga.
5. Lisa loorberileht ja tüümian ning kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ja hauta 160-kraadises ahjus 2 tundi, kuni liha on hästi pehme.
6. Koori ja tükelda kartulid ja pastinaak. Keeda 15–20 minutit, kurna ja tambi pudruks. Sega hulka või ja koor, maitsesta soola ja pipraga.