Gluteenivabad retseptid

Teriyaki lõhe 

Priit Kuusk, 5. september 2016, 04:04
Teriyaki lõheFoto: Hele-Mai Alamaa
Tänu Teriyaki kastme magususele maitseb see kala ka lastele.

Koostisosad
Lõhefilee (kogus vastavalt sööjate arvule)
Teryaki kaste

Valmistamine
1. Puhasta lõhefilee (eemalda luud, külgedelt rasvane osa, uimekohad ja nahk). Lõika puhastatud kala portsudeks.
2. Kuumuta (malm)pannil õli. Pane kuumale pannile kala ja vala peale paar supilusikatäit Teriyaki kastet. Prae kala mõlemalt poolt kiiresti läbi. Keskmiselt 2 minutit kummaltki poolt, kuid aeg sõltub ka tüki paksusest. Liiga pikalt ei tohiks praadida, sest kala läheb kergesti puiseks. Uh, kui hea! Maitseb hüva koos kartuli-vähisabamassiga, aga ka salatiga.