Gluteenivabad retseptid

Kartulid ja vähisabad 

Priit Kuusk, 5. september 2016, 05:16
Kartuli-vähisabamassFoto: Hele-Mai Alamaa
Lihtne gurmee! Retsepti näppasin “Terevisiooni” tehes kokk Nikitalt, kes praegu on sous-chef Moskvas, hotelli Metropol restoranis Savva.

Kogus: neljale

Koostisosad
1 kg Värsked kartulid
1 peotäis Värske till
1 pk Või
Sool
Must pipar
2 karpi Vähisabad soolvees ('a 150 g)

Valmistamine
1. Keeda koorega kartulid täiesti pehmeks. Sega suure lusikaga hulka pakk võid, nii et kartulid muutuvad kreemjaks massiks. Kui vaja, lisa veel võid.
2. Siis sega hulka hakitud till ja nõrutatud vähisabad (neid müüakse iga korraliku supermarketi kalakonservide letis).
3. Maitsesta soola ja pipraga. Imeline!