Kiudainerikkad toidud

Röstitud õunte kook siidriga 

Kertu Lukas, 5. september 2016, 04:20
Röstitud õunte kook siidrigaFoto: Katrin Press

Koostisosad
8 tk Suur hapukas õun
2 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
150 g Suhkur
4 spl Või
PÕHI
200 g Nisujahu
1 tl Kaneel
1 tl Küpsetuspulber
1 näpuotsatäis Sool
115 g Või
200 g Pruun suhkur
3 tk Muna
0.5 kl Hapukoor
50 ml Naturaalne siider
Vanill

Valmistamine
1. Kuumuta ahi 190 kraadini. Lõika õunad kaheksaks sektoriks ja pane ahjuplaadile. Pritsi üle sidrunimahlaga ja raputa peale suhkur. Vala peale sulatatud või. Rösti 15 minutit ja seejärel jahuta.
2. Kata 22 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Sega omavahel jahu, kaneel, küpsetuspulber ja sool. Tõsta kõrvale. Vahusta või suhkruga kohevaks vahuks, lisa ükshaaval munad. Sõelu juurde kuivained, lisa hapukoor ja siider ning vanill. Sega ühtlaseks ja tõsta koogivormi.
3. Pane peale röstitud õunad ja küpseta 180 kraadi juures 70–80 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee