Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
400 g Värske lõhefilee (sobib ka forell)
2 tk Suur greip
2 tk Suur apelsin
100 g Salatisegu
Sool
Sidrunipipar
5 spl Oliiviõli
Valmistamine
1. Fileeri kala õhukesteks viiludeks, tõsta kaussi ja puista peale õige pisut soola.
2. Poolita üks greip ja apelsin ning pressi viljadest mahl välja. Vala mahl kalale, kata anum kaanega ja tõsta külmkappi. Maitsestumiseks piisab sellest vähesest ajast, mida on vaja teise greibi ja apelsini puhastamiseks. Ent tugevama tsitrusemeki saamiseks võid kala ka mõned tunnid varem mahla sisse tõsta.
3. Aseta salatilehed nõgusale vaagnale. Koori nüüd teine apelsin ja greip ning eralda viljaliha valge vahekesta seest võimalikul tervete tükkidena. Tõsta tsitrused vaagnale.
4. Nõruta kala marinaadist (hoia marinaad alles), küpseta keskmiselt kuumal pannil ettevaatlikult segades mõned minutid ja tõsta siis vaagnale.
5. Vala marinaad läbi sõela. Lisa õli ja sidrunipipart ning niristasalatile. Söö kohe.
Kommentaarid (0)