Gluteenivabad retseptid

Lõhe-tsitrusesalat 

Tiina Lebane, 5. september 2016, 04:11
Lõhe-tsitrusesalat 
Tsitruste ja lõhe kooslus on alati tervislik, aromaatne ja pilkupüüdev. Selle salatiga alusta julgelt pidulikku lõunat või naudi muretult õhtusöögiks. Lisandiks rösti juurde seemnekukleid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Värske lõhefilee (sobib ka forell)
2 tk Suur greip
2 tk Suur apelsin
100 g Salatisegu
Sool
Sidrunipipar
5 spl Oliiviõli

Valmistamine
1. Fileeri kala õhukesteks viiludeks, tõsta kaussi ja puista peale õige pisut soola.
2. Poolita üks greip ja apelsin ning pressi viljadest mahl välja. Vala mahl kalale, kata anum kaanega ja tõsta külmkappi. Maitsestumiseks piisab sellest vähesest ajast, mida on vaja teise greibi ja apelsini puhastamiseks. Ent tugevama tsitrusemeki saamiseks võid kala ka mõned tunnid varem mahla sisse tõsta.
3. Aseta salatilehed nõgusale vaagnale. Koori nüüd teine apelsin ja greip ning eralda viljaliha valge vahekesta seest võimalikul tervete tükkidena. Tõsta tsitrused vaagnale.
4. Nõruta kala marinaadist (hoia marinaad alles), küpseta keskmiselt kuumal pannil ettevaatlikult segades mõned minutid ja tõsta siis vaagnale.
5. Vala marinaad läbi sõela. Lisa õli ja sidrunipipart ning niristasalatile. Söö kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee