Hiina kartuli ja punase oa vokiroogFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
29. august 2016, 03:51

Hiina kartuli ja punase oa vokiroog

Koostisosadelt nii omane, valmistusviisilt päris eksootiline. Nii võiks kokku võtta kiire vokiroa, kus staarideks punased oad ja kartul. Hiinapärane lähenemine oa-kartuliroale on tõeliselt maitsev!

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
15 minutit + ubade leotamiseks ja keetmiseks kuluv aeg

Koostisosad
4 tk Kartul
2 dl Punased oad
3 tk Hakitud sibul
1 tk Hakitud tšillikaun
2 tk Küüslauguküüs
3 spl Õli
1 spl Seesmaiõli
2 spl Tšillipasta
Sool
Must pipar
Seesamiseemned
Värske koriander
2 spl Sojakaste

Valmistamine
1. Pane oad eelmise päeva õhtul kuuma veega likku. Keeda kartulid pehmeks, kurna ja tükelda. Keeda oad soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kurna sõelal.
2. Kuumuta pannil õli ning voki kiirelt sibulat ja tšillipipart minuti jagu. Lisa peenestatud küüslauk ja voki veel veidi. Lisa pannile kartulid ja oad ning sojakaste, tšillipasta ja seesamiõli. Maitsesta soola ja pipraga ning voki veel veidi, kuni roog on ühtlaselt läbi küpsenud.
3. Serveerides lisa seesamiseemneid ning hakitud värsket koriandrit.