Soojendav hernepüreesupp ingveri ja kurkumigaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
29. august 2016, 05:23

Soojendav hernepüreesupp ingveri ja kurkumiga

Kuldkollane, soojendav, toitev, maitsetest pungil, vürtsine ... Supp sobib hästi jahedasse rõskesse aega viiruseid peletama.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 50 minutit, lisaks herneste leotamiseks kuluv aeg

Koostisosad
250 g Kollased kooritud herned - öö läbi külmas vees leotatud ja kurnatud
3 spl Kookosõli või või
2 tk Hakitud sibul
1.5 cm Ingveri jupp
1 tl Kurkumi
1 tl Karripulber
2 l Vesi
2 tl Sool
600 g Tükeldatud lillkapsas
Värske koriander
400 ml Kookospiim
Värskelt pressitud laimimahl
KARRINE GHEE
3 spl Ghee
1 tl Karripulber
Sool

Valmistamine
1. Sulata suuremas potis keskmisel kuumusel kookosõli või või. Lisa sibul, ingver, kurkum ja karripulber ning kuumuta läbi, aeg-ajalt segades seni, kuni sibul on läbi küpsenud. Selleks kulub umbes 5 minutit või veidi rohkem. Lisa kurnatud kollased herned, kuum vesi ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning keeda kaane all, kuni herned on täiesti pehmed. Selleks võib kuluda 1–1,5 tundi.
2. Vajadusel lisa potti veel vett. Lisa sool, lillkapsas, kookospiim ja lase jälle keema tõusta. Keeda kaane all, kuni lillkapsas on pehme ehk umbes 20 minutit.
3. Jahuta suppi veidi ja töötle siis saumikseriga kõik ühtlaseks püreeks. Vajadusel lisa veel vett, kui supp kipub liiga paks tulema. Maitsesta laimimahla, soola ja pipraga.
4. Karrise ghee jaoks sega kuuma või sisse karripulber ja sool. Serveerides tõsta igale portsjonile veidi vürtsikat ghee’d ning lisa värsket koriandrit.
5. Seistes kipub supp paksenema, siis võid vett või kookospiima lisades seda jälle vedelamaks töödelda.