Magushapu baklažaanihautis ehk caponata
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 tk Suur baklažaan
400 g Terved tomatid omas mahlas
2 tk Sibul
3 spl Extra virgin oliiviõli
3 spl Kapparid
50 g Rohelised oliivid
2 tk Varssellerivars
1 dl Valge veini äädikas
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Lõika sibul ja seller peeneks ning kuumuta pannil väheses õlis mõni minut. Lisa tomatikonserv ja kuumuta veel mõni minut. Lisa kapparid ja oliivid, hauta 10 minutit.
2. Samal ajal pruunista kuubikuteks lõigatud baklažaanitükid oliiviõlis ning lisa koos äädika ja suhkruga kastmesse. Maitsesta soovikohaselt, nii et saad mõnusa magushapu kastme.
3. Keeda, kuni kaste muutub paksemaks. Naudi kohe või pane eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.
Kommentaarid (0)