Gluteenivabad retseptid

Magushapu baklažaanihautis ehk caponata 

Lia Virkus, 29. august 2016, 04:07
Magushapu baklažaanihautis ehk caponataFoto: Jaan Heinmaa
Üks populaarne Sitsiilia baklažaaniroog, mida sobib pakkuda jahedalt. Selle kõrvale süüakse palju maitsvat Sitsiilia valget saia, mida kastme sisse kastetakse.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Suur baklažaan
400 g Terved tomatid omas mahlas
2 tk Sibul
3 spl Extra virgin oliiviõli
3 spl Kapparid
50 g Rohelised oliivid
2 tk Varssellerivars
1 dl Valge veini äädikas
1 tl Suhkur
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Lõika sibul ja seller peeneks ning kuumuta pannil väheses õlis mõni minut. Lisa tomatikonserv ja kuumuta veel mõni minut. Lisa kapparid ja oliivid, hauta 10 minutit.
2. Samal ajal pruunista kuubikuteks lõigatud baklažaanitükid oliiviõlis ning lisa koos äädika ja suhkruga kastmesse. Maitsesta soovikohaselt, nii et saad mõnusa magushapu kastme.
3. Keeda, kuni kaste muutub paksemaks. Naudi kohe või pane eelkuumutatud purkidesse ja kaaneta.