Baklažaani-parmesanivormFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
29. august 2016, 03:51

Baklažaani-parmesanivorm

Sellest itaaliapärasest hõrgust roast võiksid algajad pommusõbrad alustada – maitseelamus on garanteeritud. Roog maitseb nii soojalt kui ka külmalt. Vormiroa tõeliselt hea maitse tuleb aga esile alles järgmisel päeval, kui seda uuesti ahjus soojendada!

Kogus: viiele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Baklažaanid
1 kg Küpsed tomatid (või purustatud tomatid 800 g)
1 punt Basiilik
2 tk Küüslauguküüs
Oliiviõli
300 g Mozzarella
100 g Riivitud juust nt parmesan
Sool
Suhkur
Must pipar

Valmistamine
1. Pese baklažaanid, lõika viiludeks, laota lõikelauale, puista peale soola. Lase 15 minutit seista.
2. Keeda tomatikonservid koos purustatud küüslaugu ja poole koguse hakitud basiilikuga paksuks kastmeks, u 20–30 minutit. Maitsesta soola, pipra ja vähese suhkruga.
3. Samal ajal kuivata baklažaanid köögipaberiga. Kuumuta pannil õlis mõlemalt poolt ja tõsta köögipaberile nõrguma.
4. Määri suur ahjuvorm õliga. Haki ülejäänud basiilik ja lõika mozzarella viiludeks. Lao baklažaaniviilud riivitud juustu, mozzarellaviilude ja tomatikastmega kihiti vormi. Puista vahele ka hakitud basiilikulehti. Viimane kiht peaks olema tomatikaste + 3 sl riivitud parmesani.
5. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 30 minutit. Lisa veel riivjuustu, kui on jäänud 10 minutit küpsemisaega. Vorm maitseb hästi leigena või ka külmalt.