Eesti köök

Kohupiimavorm kõrvitsa ja ebaküdooniaga 

Angelica Udeküll, 29. august 2016, 05:38
Kohupiimavorm kõrvitsa ja ebaküdooniagaFoto: Daisy Lappard

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
KÕRVITSAPÜREE
400 g Kõrvitsa viljaliha
3 spl Suhkur
150 ml Vesi
30 g Puhastatud ebaküdoonia
KOHUPIIMAVORM
200 g Kõrvitsapüree
2 tk Muna
2 spl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
200 g Kohupiim
3 spl Manna

Valmistamine
1. Alusta püree valmistamisest – selleks haki viljad ning keeda vee ja suhkruga umbes kümme minutit. Purusta seejärel segu.
2. Vormi valmistamiseks vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga.
3. Sega vahustatud munad kohupiima hulka.
4. Lisa ka manna ja viimasena kõrvitsapüree.
5. Vala segu vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit.
HEA TEADA!
Parim on kohupiimavorm tavalise kohupiimaga, millel on tunda ka väike tera. Eelista maitsestamata kohupiima, kui aga kasutad magusat toodet, vähenda suhkrukogust. Magusat kõrvitsapüreed võid teha nii ebaküdoonia, ingveri kui ka õuntega. Mis roas ära ei kulu, tõsta eelkuumutatud purki ja kasuta kas saiakattena, pannkookide juures või koogitäidisena.