Kõrvitsa-õunakookFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
29. august 2016, 04:29

Lihtne kõrvitsa-õunakook

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g Kõrvitsa viljaliha
100 g Puhastatud õunad
50 ml Sidrunimahl
2 tk Muna
1 dl Suhkur
100 g Või
1.5 dl Keefir
3 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber

Valmistamine
1. Haki kõrvits ja õun ning pigista üle sidrunimahlaga.
2. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks.
3. Sulata või ja lisa peene joana, pidevalt segades munavahu hulka.
4. Lisa segu sisse ka keefir.
5. Sega omavahel kuivained ja ühenda need tainaseguga.
6. Viimasena lisa taina hulka hakitud kõrvits ja õun.
7. Vala tainas koogivormi ja küpseta 180 kraadi juures 50 minutit.
HEA TEADA!
Kõrvitsale ja õunale võid peale valada ka ebaküdoonia- või alõtšamahla – see ei lase viljadel tumedaks muutuda ja annab koogile hapukat värsket mekki. Eelista paksema konsistentsiga keefirit, sobib ka jogurt.