Grillitud tuunikala brändiste sibulategaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
22. august 2016, 03:37

Grillitud tuunikala brändiste sibulatega

Sitsiilias müüakse värsket tuunikala igal turuplatsil, seda valmistatakse palju nii kodudes kui ka restoranides, see on popp roog. Ka meil on suuremates poodides jahutatud tuunikala müügil, mis maitseb praetult kui hõrk vasikaliha.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
4 tk Tuunikalafilee viil
2 tk Keskmine sibul
3 spl Tomatipasta
2 spl Brändi
2 spl Külmpressitud oliiviõli
Sool
Pune
Must pipar

Valmistamine
1. Koori sibulad ja viiluta õhukeselt. Kuumuta sibulad pannil õlis pehmeks, kalla peale brändi ja kuumuta segades, kuni alkohol aurustub. Lisa tomatipasta, näpuotsaga soola ja punet. Jahvata peale musta pipart.
2. Samal ajal grilli tuunikalafileesid mõlemalt poolt u 1 minut, lülita kuumus välja ja lase “puhata”. Serveeri koos sibulate ja värske salatiga.