Sefiirikook Kirju KoerFoto: Ragne Värk
Nädala kook
29. august 2016, 05:05

Sefiirikook Kirju Koer

Tegemist on peaaegu klassikalise Kirju Koera koogiga, kuid lisaks muudele koostisosadele sisaldab see ka sefiiripadjakesi. Need lisavad koogile omapärast magusust ja õhulisust. Valmista kook tavapärase rulli asemel vahelduseks hoopis ümmarguse kujuga.

Koostisosad
300 g Kaeraküpsised
75 g Suhkur
3 spl Kakaopulber
3 spl Mandlilaastud
75 g Tükeldatud kuivatatud ploomid
75 g Või
2 spl Vedel mesi
1 spl Brändi
75 g Hapukoor
175 g Sefiir
Peale röstitud mandlilaastud

Valmistamine
8-10 tk
1. Purusta küpsised suuremateks tükkideks ja lisa segades järgmised neli koostisosa. Sulata potis või koos meega, vala juurde brändi ja lisa segades küpsisesegule. Nüüd lisa hapukoor ja just nii palju, et saad segatava massi. Kõige viimasena sega õrnalt juurde väiksemateks tükkideks lõigatud sefiir.
2. Pane mass küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm koogivormi ja lase jahedas vähemalt 3 tundi taheneda. Vahetult enne serveerimist puista peale röstitud mandlilaaste.
HEA TEADA!
Tekstuuri andmiseks võid koogile lisada ka koorimata kanepiseemneid.