Gluteenivabad retseptid

Peedi-läätsesalat kitsejuustuga 

Lia Virkus, 29. august 2016, 05:33
Peedi-läätsesalat kitsejuustuga Jaan Heinmaa
Kihiti vaagnale laotud salat marineeritud läätsede ja peediga, mida kaunistavad granaatõunaseemnetest pärlid, võlub sööjaid juba oma välimusega, maitsest rääkimata.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
5 tk Väiksem keedetud punapeet
2 dl Läätsed (soovitavalt mustad beluuga läätsed)
1 dl Oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Hakitud värske petersell
1 spl Veiniäädikas
Sool
0.5 tk Värske punane tšillipipar
2 tk Küüslauguküüs
1 peotäis Rukola
200 g Soignoni kitsejuust
PEALE
1 tk Granaatõuna seemned
1 spl Kuusevõrse- või vahtrasiirup
Must pipar

Valmistamine
1. Pese läätsed voolava vee all ja keeda pehmeks (20–25 minutit).
2. Sega kokku pool oliiviõlist, sidrunist pressitud mahl ja petersell. Tükelda peedid ja sega sidruni-õlikastmega, lisa ka sorts veiniäädikat ja sutsuke soola. Jäta marineeruma, kuni läätsed keevad ja jahtuvad.
3. Riivi küüslauk, sega koos hakitud tšilli ja sortsu oliiviõliga läätsede hulka, maitsesta soolaga.
4. Laota salativaagnale pestud ja kuivatatud rukola, seejärel peedid ja lõpuks ka läätsed. Nirista üle veel vähekese oliiviõliga ja laota peale viiludeks lõigatud kitsejuust. Puhasta granaatõunaseemned ja puista salatile. Jahvata peale veel musta pipart ja soovi korral nirista salatile väheke kuusevõrse- vm siirupit. Annab kauni läike ja hea maitse.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee