Küpsetamata magustoidud

Pohlaparfee 

Lia Virkus, 22. august 2016, 05:14
PohlaparfeeFoto: Jaan Heinmaa
Hea magustoit, mille saad mitu päeva varem valmis teha, sügavkülma panna ja siis vajalikul hetkel serveerida. Kui ei malda oodata läbikülmumist, naudi kokkusegatuna mõnusa pohla-kamavahuna. Ikka hea!

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min
valmistamisaeg 10 minutit + 6 tundi kuni üle öö külmas

Koostisosad
2 dl Rõõsk koor 35%
400 g Suhkruga kondenspiim
200 g Külmutatud pohlad
1 dl Kamajahu
KAUNISTAMISEKS
Pohlad
Kamajahu

Valmistamine
1. Vahusta koor ja sega hulka kondenspiim.
2. Purusta pooled pohlad kahvli või sauseguriga, pooled marjadest võiksid jääda terveks. Sega pohlad ja püree kamavahu hulka
ning sega hästi läbi.
3. Vooderda piklik keeksivorm või väikesed vormid toidukilega. Kalla vaht vormi ja kata ka pealt kilega.
4. Hoia sügavkülmas vähemalt kuus tundi või üle öö. Kummuta vormist välja, puista peale pisut kamajahu ja kaunista pohladega.