Ahjupeedi-vutimunasalat kilugaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
22. august 2016, 05:03

Ahjupeedi-vutimunasalat kiluga

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 45 minutit ahjus

Koostisosad
3 tk Keskmine (punane ja/või kollane) peet
2 tk Punane sibul
7 spl Oliiviõli
2 spl Palsamiäädikas
1 tl Mesi
Sool
Must pipar
12 tk Keedetud vutimuna
100 g Rohelise salati lehed
150 g Vürtsikilufileed

Valmistamine
1. Pane kõigepealt punane sibul marinaadi. Selleks viiluta kooritud sibulad õhukeselt. Siis sega 5 sl oliiviõli, 1 sl palsamiäädikat ja mesi ning maitsesta soola ja pipraga. Kalla marinaad sibulaviiludele ja jäta seisma.
2. Koori peedid, poolita ja pane eraldi fooliumitükkidele. Sega 2 sl õli ja 1 sl palsamiäädikat ning nirista peetidele. Raputa peale soola ja pipart ning keera foolium peetide ümber.
3. Küpseta peete 200-kraadises ahjus umbes 45 minutit kuni 1 tund.
4. Lase veidi jahtuda ja viiluta.
5. Pane taldriku(te)le salatilehed, peedid, kilufileed ja poolitatud vutimunad. Tõsta peale sibulad ja nirista üle marinaadiga.