Vene köök

Moskva borš 

Kristina Efert, 22. august 2016, 04:42
Moskva borš Triin Raa

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
100 g Veiseliha
250 g Suitsukont (nt röövlipraad)
1 tk Kuivatatud sellerijuure viil
1 tk Loorberileht
1 tk Sibul, poolratasteks lõigatud
1 tk Porgand, poolratasteks lõigatud
250 g Kapsas, viilutatud
200 g Peet, ribadeks lõigatud
30 g Tomatipasta
1 näpuotsatäis Suhkur
2 spl Valge veini äädikas
2 tl Nisujahu
50 g Viinerid, ratasteks lõigatud
50 g Suitsusink, kuubikuteks lõigatud
Hapukoor
Petersell, hakitud

Valmistamine
1. Pane lihatükid koos kontidega potti, vala peale 1 liiter vett, aja keema ja riisu keeduveelt vaht. Lisa loorberileht ja sellerijuur ning keeda puljongit 30–45 minutit. Kurna puljong, puhasta liha kontidest ning haki lihatükid peeneks.
2. Aja puljong uuesti keema. Pruunista pannil või sees kergelt sibul ja porgand ning lisa need koos kapsaga supipõhjale. Kuumuta pannil või sees peediribad, lisa tomatipasta, veidike puljongit, näpuotsaga suhkrut ja sorts valge veini äädikat ning hauta peedid pehmeks.
3. Lisa peedid supile 10 minutit enne supi valmimist. Samal ajal kuumuta pannil või sees väikese koguse puljongiga segatud jahu, lase segul keema tõusta ja lisa see supile. Kõige viimasena puista supi sisse keedetud veiseliha, viineri- ja suitsusingiviilud ning hakitud petersell. Serveeri suppi koos hapukoorega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee