Gluteenivabad retseptid

Kaalikarösti 

Epp Mihkels, 29. august 2016, 05:22
KaalikaröstiFoto: Katrin Press
Kaalikarösti on toit, mis sobib iseseisvaks eineks värske salati ja mõne hea kastmega või siis hoopiski kõrvalroaks. Pannitäiest röstist jätkub sektoritena serveerides neljale, muidu piisab kahele. Rösti õnnestumisele aitab kaasa, kui juurvili on jämedalt riivitud ja hästi kuivaks pigistatud.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Keskmine kaalikas
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
50 g Või
1 spl Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Riivi kaalikas jämeda riiviga. Lõika sibul pikuti pooleks ja viiluta pikuti võimalikult õhukesteks ribadeks. Haki küüslauk. Sega juurvili ja vajuta läbi mitmekordse majapidamispaberi võimalikult kuivaks.
2. Kuumuta pannil õli ja või ning jaota köögiviljasegu ühtlaselt pannile. Küpseta üht poolt keskmisel kuumusel 8–10 minutit. Pööra rösti taldriku abil ümber ja küpseta teist poolt sama kaua. Puista peale soola ja pipart ning serveeri.