Gluteenivabad retseptid

Marokopärane porgandisalat 

Britt Paju, 15. august 2016, 04:01
Marokopärane porgandisalat Britt Paju

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
16 tk Noor porgand
1 tk Punane sibul kaheksaks sektoriks lõigatud
5 tk Küüslauguküüs
Oliiviõli
0.5 tl Jahvatatud vürtköömned
0.5 tl Jahvatatud koriandriseemned
0.5 tl Paprikapulber (suitsutatud)
5 spl Granaatõunakaste (Naršarb)
400 ml Kikerhernekonserv
1 peotäis Salatiroheline (rukola, spinat)
Värskelt pressitud sidrunimahl
Koriandrilehed või petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Puhasta porgandid ja lõika jämedamad pikkupidi pooleks. Tõsta ahjupannile ja lisa sibul, terved, kergelt noaga lapikuks pressitud küüslauguküüned, vürtsid ja oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga ja vala peale 3 sl granaatõunakastet.
2. Küpseta 180 kraadi juures u 20 minutit, lisa kikerherned ja küpseta veel 10 minutit.
3. Sega pisut jahtunud pannitäis salatirohelisega, tripsuta peale veidi oliiviõli, ülejäänud granaatõunakaste ja natuke sidrunimahla. Maitsesta soola-pipraga, lisa maitseroheline ja serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee