KamasepikFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
15. august 2016, 04:41

Kamasepik

Kamajahu on suurepärane leiva-saiataina maitsestaja. Kamajahust sepik maitseb hästi nii hommikuvõileivana kui supi kõrvale, ainult võiga või suisa moosiga.

Koostisosad
2 tl Suhkur
5 dl Vesi
50 g Pärm
2 tl Sool
2 dl Kaerahelebed
7 dl Nisujahu
1 dl Kamajahu
ÜRDIVÕI
200 g Taluvõi
0.75 dl Oliiviõli
1 peotäis Peterselli- ja basiilikulehed
2 tk Küüslauguküüs
1 tl Meresool

Valmistamine
2 pätsi
1. Sega suhkur sooja vette ja murenda sisse pärm. Lase kaetuna 15 minutit seista.
2. Lisa sool, kaerahelbed ning kama- ja nisujahu. Sõtku korralikult läbi ja lase 2 tundi kerkida.
3. Vormi tainast 2 pätsi ja lase kaetuna veel pool tundi kerkida.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus 25‒30 minutit.
5. Pane köögikombaini toasoe või, õli, peterselli- ja basiilikulehed, küüslauguküüned ja sool. Mikserda umbes 1 minut. Hoia serveerimiseni külmkapis.