Porgandi-kõrvitsa-õunapirukasFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
8. august 2016, 04:53

Õunapirukas porgandi ja kõrvitsaga

Koostisosad
PÕHI
250 g Toasoe või
200 g Täisteranisujahu
200 g Rukkijahu
1 tl Küpsetuspulber
4 näpuotsatäit Sool
Külm vesi
KATE
1 tk Hakitud sibul
2 spl Oliiviõli
4 tk Riivitud porgand
200 g Riivitud pudelikõrvits
1 tk Riivitud õun
4 tk Hakitud küüslauguküüs
120 ml Hakitud värske rosmariin
4 tk Muna
400 ml Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Näpi kokku kõik põhja koostisained (v.a vesi). Lisa nii palju vett, et tekib ühtlane tihke tainas. Rulli tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pane tunniks külmkappi.
2. Kuumuta ahi 200 kraadini. Torka tainasse kahvliga mõned augud ja küpseta põhja 10–15 minutit.
3. Prae hakitud sibul pannil oliiviõlis kuldseks. Lisa riivitud porgandid, kõrvits ja õun ning prae veel 3 minutit. Lisa natuke vett ja lase köögiviljadel kaane all 3 minutit haududa. Maitsesta soola-pipraga. Sega hulka küüslauk ja rosmariin.
4. Klopi munad lahti, lisa vahukoor ja maitsesta soola-pipraga. Laota köögiviljasegu ühtlaselt põhjale ja vala munaseguga üle. Küpseta 30–40 minutit, kuni munasegu on hüübinud. Serveeri aedviljapuljongi, kondileeme või rohelise salatiga.