Kiudainerikkad toidud

Rukkikamakoorikus baklažaan 

Pille Enden, 8. august 2016, 03:06
Rukkikamakoorikus baklažaanFoto: Jaan Heinmaa
Kama sobib väga hästi paneerimiseks ja on selles rollis hoopis mõjusam kui jahu või riivsai. Kamas võib paneerida muidki köögivilju, näiteks kõrvitsat või suvikõrvitsat.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30 minutit külmkapis

Koostisosad
700 g Baklažaan
1 tk Muna
2 spl Nisujahu
1 dl Rukkikamajahu
Sool
Õli praadimiseks
TOMATIKASTE
1 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
400 g Purustatud tomatid
2 spl Palsamiäädikas
Sool
Suhkur
Cayenne'i pipar
Paprikapulber

Valmistamine
1. Lõika baklažaan umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Klopi muna lahti.
2. Pane taldrikule jahu ja maitsesta soolaga. Paneeri baklažaaniviile kõigepealt jahus, siis kasta munasse ja siis paneeri kamajahus. Hoia pool tundi külmkapis.
3. Vahepeal koori ja haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta pannil õlis pehmeks. Lisa tomatikonserv ja palsamiäädikas ning hauta kaane all nõrgal kuumusel 8 minutit. Maitsesta soola, suhkru, Cayenne’i pipra ja paprikapulbriga.
4. Prae baklažaaniviilud rohkes õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks. Serveeri tomatikastmega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee