Gluteenivabad retseptid

Omurice ehk Jaapani riisiomlett 

Tuuli Mathisen, 1. august 2016, 04:32
Omurice ehk Jaapani riisiomlettFoto: Tuuli Mathisen
Omurice ehk riisiomlett ketšupiga on üks tõsiseltvõetav saja-aastase ajalooga roog. Mil moel ketšup Jaapani rahvuskööki sattus, sellest ürikud küll vaikivad, aga kindel on see, et omurice on Jaapanis austatud ja armastatud. Eriti laste poolt.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 tk Tükeldatud kanafilee
1 tk Hakitud sibul
Või
Õli
5 dl Keedetud ja jahutatud jasmiiniriis
Sool
Must pipar
3 spl Ketšup
200 g Külmutatud rohelised herned
2 k Muna
Õli

Valmistamine
1. Kuumuta pannil õli ja või segu ning prae kanatükke pannil mõni minut. Lisa hakitud sibul ning prae, kuni sibul on klaasjas. Lisa jahutatud keedetud riis ning prae pidevalt segades paar minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
2. Tekita panni keskosasse tühimik ja kalla sinna ketšup. Kuumuta ketšupit mõnikümmend sekundit ja sega siis riisi ja kanaga. Prae kõike koos veel paar minutit, lisa siis herned ja kuumuta veel korra kõik läbi.
3. Vormi riisist väikese kausikese abil kaks parajat portsu, suru riis tihedalt kaussi ja kummuta siis taldrikule. Klopi munad lahti ja küpseta kaks hästi õhukest pannkoogilaadset omletti. Maitsesta soola ja pipraga. Kata riisikuhi omletiga, lisa soovi korral veel maitserohelist ja serveeri kohe.