Gluteenivabad retseptid
1. august 2016, 03:00

Sushi-riisi keetmine

Koostisosad
1 osa Sushi-riis
1.2 osa Vesi

Valmistamine
1. Kalla riis potti ja loputa seda esmalt külma vee all riisi segades ja vett vahetades mõned korrad, kuni riisist eralduv vesi jääb selgeks.
2. Jäta riis umbes pooleks tunniks külma veega seisma. Nõruta ning mõõda riisile peale külm vesi.
3. Kuumuta riis keemiseni, nii et vahepeal ei sega ega kergita ka kaant. Kui riis läheb keema, alanda kuumust ning keeda 10–15 minutit. Kui aeg on täis, tõsta pott tulelt ja jäta riis veel paarikümneks minutiks tõmbama.
4. Maitsesta nüüd riisi riisiäädikaga ja tõsta laiale pinnale jahtuma. Lase riisil täielikult jahtuda. Nüüd on riis sushi tegemiseks valmis.