Küpsetatud lõhe-sushi Ponzu kastmegaFoto: Tuuli Mathisen
Gluteenivabad retseptid
1. august 2016, 03:41

Küpsetatud lõhe-sushi Ponzu kastmega

Sushi on paljude lemmikuks saanud ja sushi rullimisest on saanud omamoodi seltskondlik tegevus. Paljudele on aga üllatuseks, et sushi’t võib ka ahjus kiirelt röstida. Nii muutub Ameerika stiilis rikkalik toorjuustuga sushi eriti mõnusaks. See on seest kreemjas ning pealt kergelt krõbe.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
5 dl Sushi-riis
6 spl Mirini
6 spl Riisiäädikas
3 spl Suhkur
3 spl Ponzu kaste
1 dl Kanapuljong
200 g Külmsuitsutatud lõhefilee - nahata ja õhukeste viiludena
1 pk Norilehed
1 tk Pikk kurk
200 g Toorjuust

Valmistamine
1. Keeda sushi-riis vastavalt pakendil olevale õpetusele. Lisa keenud riisile pool mirinist ja riisiäädikas ning sega kõik läbi.
2. Kastme jaoks sega pannil või kastrulis omavahel ülejäänud mirin, suhkur, Ponzu kaste ja kanapuljong. Lase vaiksel tulel keeda, kuni kaste on umbes poole võrra kokku keenud. Jahuta.
3. Koori kurk ja lõika ribadeks. Lõika ka lõhe ribadeks.
4. Laota jahtunud riis sushi-matile asetatud norilehele ja laota ühtlase kihina laiali. Et vältida riisi kleepumist käte külge, hoia külm vesi käepärast. Määri riisile kiht toorjuustu ja aseta laialilaotatud riisi ühte otsa ribadena kurk ja lõhe. Kasutades sushi-matti, rulli sushi võimalikult tugevalt kokku.
5. Lõika sushi parajateks tükkideks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud ja õliga määritud ahjuplaadile. Võid rulli veel õliga piserdada, et norileht krõbedamaks muutuks.
6. Aseta 3–5 minutiks eelkuumutatud ahju grillielemendi alla. Tõsta kohe ahjust välja võttes taldrikule, nirista peale kastet ja serveeri kohe. Serveerides lisa värsket hakitud rohelist sibulat, ingverit, wasabi’t ja sojakastet.