Marjarohke marmorkook
Nädala kook
25. juuli 2016, 04:39

Marjarohke marmorkook

Kahte värvi tainast ahjuplaadile triibutades saad vahva marmorimustrilise koogi, milles võid kasutada ükskõik milliseid värskeid marju. Pidulikumal puhul kata kook vahukoorekihiga.

Koostisosad
600 g Vaarikad ja põldmarjad või mustad ja punased sõstrad
250 g Toasoe või
2 dl Sukur
Sool
6 tk Muna
5.5 dl Nisujahu
3 tl Küpsetuspulber
4 spl Kakaopulber
1 spl Piim
PEALE
5 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillsuhkur

Valmistamine
25 tk
1. Puhasta ja loputa marjad ning jäta sõelale nõrguma.
2. Mikserda pehme või koos suhkru ja soolaga heledaks õhuliseks vahuks (4–5 minutit). Lisa ükshaaval mikserdades munad. Sõelu jahu ja küpsetuspulber või-munavahu juurde ning sega kiiresti tainaks.
3. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja tõsta pool tainast lusikaga pikitriipudena plaadile.
4. Sega ülejäänud tainasse 2 sl kakaopulbrit ja 1 sl piima ning tõsta lusikaga pikitriipudena heledale tainale. Vala ühtlase kihina peale marjad.
5. Küpseta kooki 180-kraadise ahju keskosas 35–40 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase ahjuplaadil täielikult maha jahtuda.
6. Enne serveerimist vahusta koor koos vanillsuhkruga ja määri koogile. Sõelu peale 2 sl kakaopulbrit. Võid vahukoore panna lauale ka eraldi kausis ja lasta sööjatel ise oma koogitükile meelepärase koguse tõsta.