Vaarika-virsikumarmelaad vanilliga
Koostisosad
1 kg Küpsed virsikud
1 kg Moosisuhkur
1 tk Vanillikaun
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 dl Vesi
500 g Vaarikad
Valmistamine
1 l
1. Poolita pestud virsikud ja puhasta seemnetest. Lõika viljaliha kuubikuteks. Tõsta koos vaarikatega potti. Lisa pooleks lõigatud vanillikaun ja sellest noaga välja kraabitud seemned. Pane juurde suhkur, sidrunist pressitud mahl ja vesi.
2. Kuumuta keskmisel tulel 5 minutit ehk kuni virsikud muutuvad läbipaistvaks.
3. Proovi, kas tardub: tõsta tilgake kuuma moosi külmale taldrikule, lase hetk jahtuda. Tõmba lusikaga moositilgast läbi – see ei tohiks enam kokku valguda. Tõsta tulelt.
4. Eemalda vaht ja pane keedis kuumalt purkidesse, lase pool tundi seista. Kaaneta.
Kommentaarid (0)