Vaarika-virsikumarmelaad vanilligaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
1. august 2016, 04:25

Vaarika-virsikumarmelaad vanilliga

Sellist marmelaadi keedan augustis, kui küpsed virsikud turgusid üle ujutavad ja vaarikaid on veel aiast võtta. Naudin seda koos maitsestamata jogurti või vanillijäätisega magustoiduks, serveerin juustulauale või tõstan pannkookide ja hommikupudru peale. Imehea kingitus igaühele!

Koostisosad
1 kg Küpsed virsikud
1 kg Moosisuhkur
1 tk Vanillikaun
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 dl Vesi
500 g Vaarikad

Valmistamine
1 l
1. Poolita pestud virsikud ja puhasta seemnetest. Lõika viljaliha kuubikuteks. Tõsta koos vaarikatega potti. Lisa pooleks lõigatud vanillikaun ja sellest noaga välja kraabitud seemned. Pane juurde suhkur, sidrunist pressitud mahl ja vesi.
2. Kuumuta keskmisel tulel 5 minutit ehk kuni virsikud muutuvad läbipaistvaks.
3. Proovi, kas tardub: tõsta tilgake kuuma moosi külmale taldrikule, lase hetk jahtuda. Tõmba lusikaga moositilgast läbi – see ei tohiks enam kokku valguda. Tõsta tulelt.
4. Eemalda vaht ja pane keedis kuumalt purkidesse, lase pool tundi seista. Kaaneta.