Gluteenivabad retseptid

Ahjus kuivatatud kirsstomatid 

Lia Virkus, 1. august 2016, 05:01
Ahjus kuivatatud kirsstomatid Jaan Heinmaa
Olen aastaid kasutanud paljudes roogades Itaaliast ostetud päikesekuivatatud tomateid, olles “unustanud”, et neid saab ka ise teha. Uut vahvat raamatut, Kai Põldvee-Mürgi “Hoidistaja aastaringi” sirvides meenus, et olen ka ise varem tomateid ahjus kuivatanud. Eestimaiseid ahjus kuivatatud kirsstomateid on mugav kasutada pastaroogades ja pestos ning hea ka niisama näksida.

Koostisosad
400 g Kirsstomatid
1 spl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Tüümianioks

Valmistamine
1. Pese, kuivata ja poolita kirsstomatid. Laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lõikepind üleval.
2. Puista peale soola ja pipart, piserda üle vähese oliiviõliga ja pudista peale värsket tüümiani.
3. Küpseta ahjus 100 kraadi juures 4–5 tundi või kuni tomatid on mõnusalt krimpsu tõmmanud. Lase täielikult jahtuda.
4. Kuivatatud tomateid säilita paberkotis või pane oliiviõli ja mitmesuguste ürtidega (nt tüümian või rosmariin) purkidesse. Kingi sõpradele.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee