Gluteenivabad retseptid

Krehvtine kurgisalat 

Lia Virkus, 1. august 2016, 05:33
Krehvtine kurgisalatFoto: Jaan Heinmaa
Parim on salat söömiseks järgmisel päeval, kuid maitseb hästi ka paar nädalat külmkapis seisnuna.

Koostisosad
2 kg Väikesed kurgid
1 tk Terve küüslaugupea (eestimaine)
2 tk Sibul
2 spl Suhkur
2 spl Meresool
3 spl Äädikas 30%
Värske till
2 spl Mahedamaitseline Põltsamaa sinep
Must pipar

Valmistamine
1.5 l
1. Koori kurgid ja viiluta. Haki sibul, küüslauguküüned ja till peeneks. Lisa aedviljadele sool, suhkur, must pipar, äädikas ja sinep. Sega kõik ained omavahel korralikult läbi.
2. Lase salatil kaane all vähemalt 24 tundi seista, aeg-ajalt sega. Naudi grilltoitude kõrvaseks või tõsta purkidesse ja sule õhukindlalt. Säilita külmkapis!