Aprikoosimarmelaad pisukese rosmariinigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
1. august 2016, 04:18

Aprikoosimarmelaad pisukese rosmariiniga

Aprikoosimarmelaadi keedan suvel värsketest küpsetest viljadest ja talvel kuivatatud viljadest koos sidrunimahlaga (kuivatatuid võtan koguseliselt poole vähem). Mõlemad saavad head! Sobib erinevate juustudega, nii tugevamaitseliste kõvade juustude kui ka sini- ja valgehallitusjuustudega. Rosmariin lisab marmelaadile põneva maitse. Tee purgike ka kinkimiseks!

Koostisosad
500 g Küpsed aprikoosid
3 spl Hakitud rosmariinilehed
250 g Moosisuhkur
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl

Valmistamine
400 ml
1. Pese aprikoosid, lõika neljaks ja eemalda kivid. Tõsta potti, samuti rosmariinilehed ja vesi. Kuumuta keemiseni, lisa hulka moosisuhkur
ja kuumuta pidevalt segades nõrgal kuumusel 10–15 minutit või kuni aprikoosid keevad pehmeks.
2. Eemalda vaht ja lisa sidrunist pressitud mahl, kuumuta korra veel läbi ja lase marmelaadil 15 minutit jahtuda. Tõsta eelkuumutatud purkidesse, kaaneta.