Linnuliha retseptid

Laimine kanaburger seente ja rukola-basiilikupestoga 

Martin Aule, 25. juuli 2016, 04:58
Laimine kanaburger seente ja rukola-basiilikupestoga 
Kergemat sorti roog, mis laenab särtsu laimilt ja rukolalt ning tasakaalustavat tummisust seentelt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
800 g Kanahakkliha
1 spl Sool
1 spl Purustatud must pipar
Värske või kuivatatud pune
100 g Riivsai
2 spl Oliiviõli
Värske viilutatud mozzarella
4 tk Väiksem ciabatta
Rukola, mangold
Laimimahl, oliiviõli salatisse
Hakitud sarapuupähklid või Kreeka pähklid
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
PRAETUD SEENED
400 g Šampinjonid
50 g Või
1 tk Sibul
Sool ja purustatud must pipar
PESTO
1 peotäis Rukola
1 peotäis Värske basiilik
Sool
Must pipar
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Sarapuu -või Kreeka pähklid
1 dl Oliiviõli
1.5 dl Riivitud parmesan

Valmistamine
1. Kõigepealt valmista pesto. Selleks lao toorained blenderisse ja purusta ühtlaseks seguks. Vajadusel lisa veel õli.
2. Sega kokku hakkliha ja maitseained, lisa riivsai. Kui liha kipub näppude külge kinni jääma, lisa veel riivsaia. Tee ühtlasest massist paraja suurusega pihvid ja paneeri kergelt riivsaias. Prae oliiviõlis kuldseks, kuid veendu, et liha oleks seest küpsenud ja valge (70 kraadi). Pärast pihvi esmast ringipööramist lisa mozzarella.
3. Sega salatilehed sortsu oliiviõli ja laimimahlaga ning maitsesta soolapipraga. Lisa hakitud pähklid ja sega.
4. Määri kuumutatud ciabatta pestoga, tõsta peale praetud seened, pihv ja salat. Määri pestoga pealmine ciabatta-poolik, pane pisut pestot ka salatile ja serveeri.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee