Hot dog sibulamoosi ja marineeritud õuntega
Nädala kook
25. juuli 2016, 05:22

Hot dog sibulamoosi ja marineeritud õuntega

Võid nii sibulamoosi kui ka marineeritud õunad kuni paar päeva varem valmis teha – nii pääsed enne sööma asumist vaid võileiva kokkupanemise vaevaga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30 minutit sibulamoosi valmistamiseks + aeg moosi ja marinaadi jahtumiseks

Koostisosad
4 tk Hot dogi vorst
4 tk Hot dogi sai
MARINEERITUD ÕUNAD
2 tk Keskmine õun
0.75 dl Valge veini äädikas
0.5 dl Vesi
0.5 dl Suhkur
1 tk Ingveri viil
2 tk Nelgitera
Kaneelikoor
SIBULAMOOS
4 tk Sibul
1 tl Sool
0.5 dl Suhkur
1 tl Tüümian
2 spl Oliiviõli
0.75 dl Punane vein
3 spl Palsamiäädikas
SINEPIMAJONEES
2 dl Majonees
4 spl Teraline sinep

Valmistamine
1. Valmista alustuseks sibulamoos. Viiluta sibul õhukeselt, lisa sool ja kuumuta õlis u 10 minutit, kuni see on pehmenenud. Lisa suhkur, vein ja tüümian ning keeda segades u 15 minutit. Vala juurde äädikas ja kuumuta veel 5 minutit. Lase jahtuda.
2. Marineeri õunad. Selleks puhasta õunad südamikest ja viiluta õhukeselt. Lase marinaadi koostisained keema ja sega, kuni suhkur on sulanud. Lisa õunad ja tõsta tulelt. Jahuta. Sega kokku sinepimajonees.
3. Kuumuta vorste pannil pidevalt keerates ligikaudu 10 minutit või kuni need on kuumad. Lase lahtilõigatud hot dogi saiadel 200kraadises ahjus u 5 minutit soojeneda. Määri saiadele majonees, tõsta peale paar supilusikatäit sibulamoosi, kuum vorst ja marineeritud õunad. Serveeri kohe.