Praetud kapsaviiludFoto: Triin Raa
Kiudainerikkad toidud
1. august 2016, 03:57

Praetud kapsaviilud

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Keskmise suurusega kapsapea (8 suurt kapsaviilu)
1 tk Väiksem muna
Riivsai
Oliiviõli
Või
Sool
Must pipar
Petersell, till, salvei (või muud meelepärased ürdid) hakitud

Valmistamine
1. Eemalda kapsa välimised lehed, lõika kapsapea pooleks ning keeda kapsapoolikud soolaga maitsestatud vees poolpehmeks.
2. Seejärel nõruta kapsas ja lõika sellest 1 cm paksused viilud, nii et iga viilu külge jääks juurikat, mis kapsast koos hoiab.
3. Klopi ühel taldrikul lahti muna ja sega hulka hakitud ürdid. Teise taldrikusse puista riivsai. Kasta kapsaviilud kõigepealt munasse ja seejärel riivsaia ning prae viilud pannil õli ja või sees pruuniks.
4. Tõsta praetud viilud vaagnale, raputa peale veidi soola ja pipart ning serveeri kohe.
HEA TEADA!
Põneva tulemuse saad, kui lisad riivsaiale kookoshelbeid. Sel juhul jäta munasegust ürdid välja.