Gluteenivabad retseptid

Vürtsine tomatimoos 

Pille Enden, 25. juuli 2016, 04:18
Vürtsine tomatimoos Jaan Heinmaa
Ühtaegu nii magus kui vürtsine moos sobib täiendama iga liharooga, aga passib samahästi ka magusatesse toitudesse.

Koostisosad
2 tk Sidrun
2.5 kg Ploomtomatid
8 dl Hele muscovado suhkur vm pruun suhkur
4 tl Jahvatatud köömned
4 tl Sool
1 tl Jahvatatud paprika
Cayenne’i pipar
1 tk Kaneelikoor
0.5 tl Jahvatatud nelk
8 tk Õhuke ingveriviil

Valmistamine
1,5 l
1. Koori sidrunilt juurviljakoorijaga koor õhukeselt maha. Pigista mahl välja, vala kastrulisse, lisa sidrunikoor.
2. Koori tomatid ja lõika kuubikuteks. Lisa potti koos suhkru, köömnete, soola, paprika, kaneelikoore, nelgi, ingveri ja Cayenne’i pipraga. Kata pott kaanega ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud, u 15–20 minutit.
3. Jätka kuumutamist, aeg-ajalt segades, kuni tomatid on tumedad ja siirupised, u 45–50 minutit. Võta kaneelikoor välja. Tõsta moos purkidesse ja sule.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee