Vürtsine tomatimoosFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
25. juuli 2016, 04:18

Vürtsine tomatimoos

Ühtaegu nii magus kui vürtsine moos sobib täiendama iga liharooga, aga passib samahästi ka magusatesse toitudesse.

Koostisosad
2 tk Sidrun
2.5 kg Ploomtomatid
8 dl Hele muscovado suhkur vm pruun suhkur
4 tl Jahvatatud köömned
4 tl Sool
1 tl Jahvatatud paprika
Cayenne’i pipar
1 tk Kaneelikoor
0.5 tl Jahvatatud nelk
8 tk Õhuke ingveriviil

Valmistamine
1,5 l
1. Koori sidrunilt juurviljakoorijaga koor õhukeselt maha. Pigista mahl välja, vala kastrulisse, lisa sidrunikoor.
2. Koori tomatid ja lõika kuubikuteks. Lisa potti koos suhkru, köömnete, soola, paprika, kaneelikoore, nelgi, ingveri ja Cayenne’i pipraga. Kata pott kaanega ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud, u 15–20 minutit.
3. Jätka kuumutamist, aeg-ajalt segades, kuni tomatid on tumedad ja siirupised, u 45–50 minutit. Võta kaneelikoor välja. Tõsta moos purkidesse ja sule.