Vürtsine tomatimoos
Koostisosad
2 tk Sidrun
2.5 kg Ploomtomatid
8 dl Hele muscovado suhkur vm pruun suhkur
4 tl Jahvatatud köömned
4 tl Sool
1 tl Jahvatatud paprika
Cayenne’i pipar
1 tk Kaneelikoor
0.5 tl Jahvatatud nelk
8 tk Õhuke ingveriviil
Valmistamine
1,5 l
1. Koori sidrunilt juurviljakoorijaga koor õhukeselt maha. Pigista mahl välja, vala kastrulisse, lisa sidrunikoor.
2. Koori tomatid ja lõika kuubikuteks. Lisa potti koos suhkru, köömnete, soola, paprika, kaneelikoore, nelgi, ingveri ja Cayenne’i pipraga. Kata pott kaanega ja kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on sulanud, u 15–20 minutit.
3. Jätka kuumutamist, aeg-ajalt segades, kuni tomatid on tumedad ja siirupised, u 45–50 minutit. Võta kaneelikoor välja. Tõsta moos purkidesse ja sule.
Kommentaarid (0)