Gluteenivabad retseptid

Tomati-meloni salat 

Pille Enden, 25. juuli 2016, 04:21
Tomati-meloni salatFoto: Jaan Heinmaa
Mahe lahe salat, mida sobib pakkuda nii grillitud liha kõrvale kui ka eelroaks.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
0.5 tk Roheline või oranž melon
2 tk Väike kurk
3 tk Tomat
1 peotäis Mündilehed
1 peotäis Koriandrilehed
0.5 dl Oliiviõli
Sool
Must pipar
Serveerimiseks 1 röstitud baquette ja 1 küüslauguküüs
MÜNDIKASTE
0.5 dl Demerara suhkur
0.75 dl Riisiäädikas
1 peotäis Münt

Valmistamine
1. Mõõda mündilehed, suhkur ja äädikas valmis ja püreesta blenderis või saumikseriga.
2. Lõika meloni viljaliha suurteks kuubikuteks, samuti koori kurk ja lõika kuubikuteks. Haki tomatid ja ürdid. Sega melon, kurk, tomat ja ürdid kausis.
3. Mikserda oliiviõli ja mündikaste kokku ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa kaste meloni-kurgi-tomati kuubikutele.
4. Pane vähemalt pooleks tunniks külmkappi ja serveeri jahutatult röstsaiaga, mida on hõõrutud küüslauguküünega.