Tomati-mozzarella salat peekonivinegrettkastmegaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
25. juuli 2016, 04:10

Tomati-mozzarella salat peekoni-vinegrettkastmega

Tuntud salat on saanud juurde ka tõhustavat lihamaitset.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g Tomatid
400 g Mozzarella
100 g Rukolalehed
KASTE
200 g Kuumsuitsupeekon
1 tk Sellerivars
1 tk Šalottsibul
0.5 dl Mesi
1 dl Riisiäädikas
1 spl Sidrunimahl
1 spl Dijoni sinep
0.5 dl Õli
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Tükelda 100 g peekonit väikesteks kuubikuteks ning prae pannil pruuniks ja krõbedaks.
2. Haki seller ja sibulad. Pane kõik kastme ained, v.a õli kombaini või töötle saumikseriga püreeks. Lisa vähehaaval õli ja klopi hulka. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Lõika mozzarella ja tomatid viiludeks ja tõsta vaheldumisi taldrikule. Maitsesta soola-pipraga ja nirista peale kaste.
4. Pane peale ülejäänud krõbedaks praetud peekoniviilud ja rukolalehed.