Gluteenivabad retseptid

Sea kaelakarbonaad metsaseene-juustukastmes 

Kadi Kõiv, 25. juuli 2016, 03:58
Sea kaelakarbonaad metsaseene-juustukastmesFoto: Meeli Küttim

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
4 tk Kaelakarbonaadi viil (u 200grammised paksud viilud)
250 g Metsaseened
60 g Või praadimiseks
100 g Kodune majonees
150 g Riivjuust
1 dl Rõõsk koor 35%
Roosa sool
Must pipar

Valmistamine
1. Prae kaelakarbonaadi viilud kuumal pannil võis läbi. Maitsesta liha roosa soola ja musta pipraga. Prae ka seened võis läbi – need imavad endasse mõnusalt palju võid.
2. Aseta liha ahjuvormi ja määri majoneesi peale. Tõsta lihale praetud seened ja seejärel riivjuust. Vala vormi äärtesse veidi vahukoort, et liiga kuiv ei jääks.
3. Küpseta 200kraadises ahjus, kuni liha on pehme (küpsemisaeg sõltub ahjust ja lihast, umbes tund).