Kana virsikuriisigaFoto: Jaan Heinmaa
Gluteenivabad retseptid
18. juuli 2016, 04:20

Kana virsikuriisiga

Hõrk maitseelamus – lihtsad, puhtad maitsekooslused. Kuni riis keeb ja kanafilee ahjus küpseb, saad tükeldada ülejäänud ained. Soovi korral valmista juurde riivitud sidrunikoorega maitsestatud jogurtikaste, kuigi roog on ka ilma selleta imehea.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kanafilee
2 tl Kuivatatud pune
Sool
Must pipar
1 spl Või
RIIS
2 dl Täisterariis
2 tk Väike kurk
1 tk Punane paprika
1 tk Suur punane sibul
2 tk Avokaado
2 tk Virsik
1 pott Lehtpetersell
2 spl Oliiviõli
2 tk Sidrun

Valmistamine
1. Keeda riis, nõruta sõelal. Samal ajal pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Maitsesta kanafileed kuivatatud pune, soola ja musta pipraga. Pruunista fileed pannil 1 sl võis igalt küljelt. Tõsta ahjuvormi ja küpseta 15–20 minutit või kuni fileed on küpsed. Lase fooliumi all 10 minutit puhata.
2. Pese sidrun ja riivi sellelt 1 tl koort, sega jogurti hulka. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Jäta ootele.
3. Pese kurk ja paprika, lõika tükkideks. Koori ja lõika sibul õhukesteks ribadeks. Tükelda avokaadod kuubikuteks ja et need ei tumeneks, pressi sidrunist 2 sl mahla peale. Pese virsikud ja lõika samuti kuubikuteks. Haki petersell. Sega keedetud riis teiste ainetega, lisa 2 sl oliiviõli ja 3 sl sidrunist pressitud mahla, maitsesta soola ja pipraga. Tükelda kana kuubikuteks ja sega salatisse või serveeri kana salatil viilutatuna.