Gluteenivabad retseptid

Kreveti-virsikuvokk 

Lia Virkus, 18. juuli 2016, 05:06
Kreveti-virsikuvokkFoto: Jaan Heinmaa
Virsik ei kaota ka kuumutamisel oma häid omadusi, kaunistab toitu ja annab hea maitse vokiroale. Tükelda kõik vajaminevad ained, siis läheb vokkimine ise juba kiirelt.

Kogus: neljale

Koostisosad
100 g Klaasnuudlid
200 g Kooritud krevetid
2 tk Porgand
0.5 tk Porru
150 g Suhkruherned
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Suur punane sibul
1 tk Punane tšillipipar
3 Laim
2 tk Virsik
250 ml Kookospiim
0.5 dl Magusterav tšillikaste
1 dl Hakitud india pähklid
Rapsiõli
Sool
Must pipar
0.5 dl Sojakaste

Valmistamine
1. Loputa klaasnuudlid külma vee all ja lõika kääridega väiksemaks. Keeda 3 minutit ja nõruta.
2. Koori porgandid ja lõika tikukujulisteks. Pese porru ja viiluta, viiluta ka suhkruherned. Koori ja haki küüslauk. Koori ka sibul ja lõika sektoriteks. Pese tšilli, poolita, puhasta seemnetest ja haki. Pressi kahest laimist välja mahl, u 5 sl.
3. Pese virsikud, lõika sektoriteks. Kuumuta porganditikke 1 sl õlis vokkpannil või suurel kõrgete äärtega pannil 2 minutit, lisa porru, tükeldatud suhkruherned, küüslauk, sibulasektorid ja tšilli. Kuumuta 1–2 minutit.
4. Lisa kookospiim, magus tšillikaste, soja ja laimimahl, keeda vaikselt 3–5 minutit. Lisa klaasnuudlid, krevetid ja virsikusektorid. Maitsesta soola ja pipraga.
5. Puista peale hakitud pähklid. Lõika üks laim sektoriteks ja serveeri koos vokiroaga.