Grillitud virsikud vanillimascarponegaFoto: Jaan Heinmaa
Lia Virkus 18. juuli 2016 04:55
Võrratu dessert, mis on ka koogi tervisesõbralik aseaine.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 tk Suur virsik
25 g Sulatatud või
0.5 dl Toorroosuhkur või palmisuhkur
VANILLIMASCARPONE
0.5 tk Laim
100 g Mascarpone
1 tl Vanillsuhkur
1 spl Kohvikoor
KAUNISTUSEKS
1 spl Vedel mesi
4 tk Tüümiani oksake

Valmistamine
1. Vanillimascarpone valmistamiseks pese hoolikalt laim, riivi koor ja pressi välja 0,5 sl mahla. Sega need mascarpone, vanillsuhkru ja koorega.
2. Pese virsikud, poolita ja eemalda kivid. Kasta lõikepinnad sulavõi ja seejärel roosuhkru sisse.
3. Grilli kuumal grillil või grillpannil 1–2 minutit, kuni pind karamellistub.
4. Serveeri vanillimascarpone ja meega.