Gluteenivabad retseptid

Kihiline vaarika-beseekook 

Amgelica Udeküll, 18. juuli 2016, 04:19
Kihiline vaarika-beseekookFoto: Daisy Lappard

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
BESEEKIHID
7 tk Munavalge
Sool
350 g Suhkur
1.5 tl Maisitärklis
1 spl Vanillsuhkur
KIHTIDE VAHELE
2 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Suhkur
2 peotäit Vaarikad

Valmistamine
1. Vahusta munavalged soolaga pehmeks vahuks ja lisa vahustamise käigus suhkur.
2. Vahusta tugeva läikiva vahu saavutamiseni.
3. Lisa vahu hulka tärklis ja vanillsuhkruks ning vahusta veel paar minutit.
4. Määri tainamass küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
5. Võta ahjust besee, kata teise küpsetuspaberiga ja lase jahtuda. Lõika jahtunud besee terava noaga neljaks.
6. Vahusta rõõsk koor suhkruga ja määri kihtide vahele vaheldumisi vaarikatega. Jäta osa vahukoorest ja marjadest pealmiseks kihiks.
HEA TEADA!
Kui tahad valmistada beseerulli, alanda ahju temperatuur 160 kraadile ja küpseta beseed vähemalt kümme minut kauem. Besee valmistamine gaasiahjus on suurem väljakutse, sest erinevalt elektripliidist ei saa selle temperatuuri nii hästi kontrollida. Mis muud kui katseta! 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee